Српски  Magyar 

Успешна Дечја недеља у ПУ "Радост"

Планирани програм Дечје недеље", која је ове године у периоду од 03. до 07. октобра одржана под мотом "Нећу да бригам, хоћу да се играм", изведен је у потпуности, саопштено је из Предшколске установе "Радост". 

"Све наше објекте обишла је екипа Саобраћајне милиције и том приликом упознала децу са правилима понашања у саобраћају. О важности ватрогасне службе, превенцији и гашењу пожара, децу су упознали запослени у Ватрогасној станици, коју су посетила деца из готово свих објеката. Посебно им је била занимљива демонстрација употребе пене за гашење пожара, седење у ватрогасном возилу, употреба сирене и сл. Ове посете одвијале су се по утврђеном распореду.
 
У уторак, 04. октобра, деца из објеката 'Снежана' и 'Чуперак' посетила су председника општине Србобран Нешка Честића. Том приликом они су имали прилику да председнику поставе нека питања, да разговарају са њим, али и да размене поклоне. Деца су поклонила председнику своје групне радове, а он њима пакетиће са слаткишима.
 
У оквиру Дечје недеље у свим нашим објектима одржана је позоришна представа 'Позоришта из кофера' из Новог Сада под називом 'Ловачка прича'. Готово све наше објекте у току Дечје недеље посетио је и млади мађионичар Исидор Станаћев и одушевио децу својим триковима.

У четвртак, 06. октобра, одржан је спортски дан у хали спортова, где су деца провела занимљива два сата. У објектима 'Црвенкапа', 'Снежана', 'Чуперак' и 'Бамби' организовано је прављење тзв. труба колача, којим су се деца затим сладила. И маскенбали су одржани у свим објектима, и то је деци била једна од најзанимљивијих активности. Том приликом организовано је и фотографисање деце.
 
У оквиру хуманитарне акције сакупљена је већа количина одеће, обуће и играчака за децу, које смо проследили у Центар за социјални рад, како би га они проследили најугроженијима. Као и сваке године, СО Србобран је обезбедила пакетиће са слаткишима за сву децу у вртићима на територији наше општине", саопштено је из ПУ "Радост".