Српски  Magyar 

"Caritas" и Србобран заједно против ризика од непогода

Хуманитарна организација "Caritas" организовала је данас у Србобрану округли сто на тему "Смањивање ризика од елементарних непогода". О активностима које припремају заједницу за бољи одговор у случају елементарних непогода, са представницима "Caritasa" разговарали су представници општине Србобран, јавних предузећа и установа, школа и других организација.

"Ово је добар чин да кроз разговоре и анализе видимо које критичне тачке постоје у општини Србобран када су у питању евентуалне природне непогоде, као и да видимо како реаговати у таквим ситуацијама. Наше службе које се баве овим темама функционишу добро, али је увек добро тежити бољем и квалитетнијем и због тога радо узимамо учешћа и пристајемо на партнерски однос у организовању оваквих трибина. С друге стране, постоји могућност да кроз сарадњу дођемо и до одређених донаторских средстава и решимо поједине проблеме управо на неким од уочених критичних тачака. Захваљујем представницима 'Caritasa' што су изабрали општину Србобран за партнера у пројекту", рекао је након трибине Радивој Парошки, председник Скупштине општине Србобран.

Координатор пројекта испред "Caritasa" Елемир Џуџар изразио је задовољство што је добио прилику да пројекат, након Врбаса, Шида, Новог Сада и Суботице, представи и у Србобрану. "Циљ нам је за почетак мапирати ризичне тачке а затим са представницима локалне самоуправе одредити на ком делу би се могло конкретно помоћи у смањивању ризика од елементарних непогода", рекао је Џуџар.   


Иначе, "Каритас" је невладина организација која се бави социјалним и хуманитарним радом више од 20 година и активно учествује на збрињавању различитих маргинализованих социјалних група, као и на пројектима на смањењу ризика од природних катастрофа.