Feb 19, 2019 Last Updated 4:30 PM, Feb 18, 2019

Одржан VI "Змајев фестивал науке"

У Основној школи "Јован Јовановић Змај" одржан је шести "Змајев фестивал науке" – од ове године у унапређеном издању, захваљујући подршци Нафтне индустрије Србије, која је у оквиру програма "Заједници заједно" опремила школу савременом опремом и училима.

НИС је издвојио милион динара за набавку савремене опреме за извођење наставе -  компјутере, пројекторе и табле, који ће омогућити извођење савремене и квалитетније наставе у овој школи. Заједно са осталим бројним посетиоцима, грађанима и заинтересованим средњошколцима, посетиоци "Змајевог фестивала науке" уживали су и у филмовима, анимацијама, бројним радионицама, квизовима и такмичењима.

Приликом отварања фестивала, Радивој Парошки, председник општине Србобран, јавно је похвалио садржајну и интезивну сарадњу са компанијом НИС, која је већ дуго присутна на територији општине Србобран. "Заједно реализујемо пројекте који су намењени побољшању услова живота наших грађана, а један од успешних пројеката је управо Основна школа 'Јован Јовановић Змај', која је захваљујући компанији НИС и препознавању добре воље наставника и деце, добила средства за реализацију пве вредне манифестације", рекао је Парошки.

"У складу са слоганом 'Будућност на делу', ове године смо у Србобрану путем конкурса „Заједници заједно“, подржали пројекте из области образовања и науке, спорта и екологије. Један од примера је управо Основна школа Јован Јовановић Змај, којој смо донирали средства за набавку савремених учила – компјутера, пројектора и белих табли. На овај начин, омогућили смо најмлађим грађанима општине Србобран квалитетније образовање, које ће школарци усвајати на један занимљивији и интерактиван начин и тако употпунити постојећа и развити интересовања ка новим знањима", изјавио је Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације у НИС-у.

"Змајев фестивал науке" осмишљен је као интерактивна платформа која кроз ваннаставне активности подржава и подстиче интересовања деце за науку. Као такав препознат је и у оквиру пројекта "Заједници заједно", који већ девету годину заредом подржава пројекте који доприносе развоју општина и градова и побољшању квалитета живота у њима.Службени лист