Српски  Magyar 

Црвеном крсту 450 оброка од Удружења "Кобасицијада"

Удружење "Кобасицијада" поклонило је данас Црвеном крсту Србобрана 50 килограма кобасица које ће бити прослеђене особама којим је помоћ у храни најнеопходнија. Ово није све од организатора Кобасицијаде за Црвени крст, јер су из туријског удружења најавили да ће Народној кухињи у наставку данас започете сарадње, донирати и сво месо од два товљеника.

Поклон за Црвени крст предао је Мирослав Атанасковић Точа, председник "Кобасицијаде", у присуству Радивоја Парошког, председника општине Србобран, др Живка Настића, председника Црвеног крста Србобрана, и Бисерке Веселиновић, директорке Центра за социјални рад. Поклоне је примио Золтан Бергел, секретар ЦК.

"Донирали смо 450 оброка или укупно 65 килограма кобасица. Надам се ћете поклон искористити на прави начин а у будућности ћемо вас још више подржати. Претходно смо поклонили по више стотина оброка у Сомбору, Суботици и Новом Саду и онда је ред и да помогнемо и људе у нашем граду. Кобасицијада је прошла у најбољем реду, медији процењују да је само у суботу кроз Турију прошло 50.000 људи, што је потврда мојих речи да су само Егзит и Гуча посећенији од наше манифестације. Ми смо на другом месту у Војводини и на трећем у Србији, што је прави успех", рекао је Атанасковић.


Председник општине Радивој Парошки изразио је задовољство што је Удружење "Кобасицијада" издвојило део производа и за угрожена лица у општини Србобран, посебно у тренутку када локална самоуправа и Црвени крст свакодневно помажу угроженим лицима кроз Народну кухињу.

"Хуманитарни рад јесте једна од активности Удружења 'Кобасицијада', што се поново потврдило кроз све промоције манифестације и донације које су уприличене у другим градовима. Ипак, Кобасицијада је у Турији, Турија у општини Србобран, и добро је да Удружење заједно са локалном самоуправом помаже нашим најугроженијим суграђанима. Такав гест заслужује све похвале, посебно јер су мајстори учинили додатни напор и након Кобасицијаде направили кобасице и за наш Црвени крст. Чини ми се да Кобасицијада има нову енергију у младим људима и надам се да ће то произвести напредак на сваком пољу, а локална самоуправа ће увек бити подршка оваквим пројектима. На добром смо путу да од Кобасицијаде учинимо нешто још боље, нешто што може бити један од замајаца туристичког и привредног развоја", рекао је Парошки.

Др Живко Настић похвалио је рад Удружења "Кобасицијада", истичући да подршка у исхрани људи који имају потребу да се хране у Народној кухињи много значи Црвеном крсту. "Локална самоуправа, овога пута и уз помоћ Удружења 'Кобасицијада', показује социјалну бригу за наше сиромашне делове становништва, а ово је пример како се понаша одговорно друштво и одговорна удружења. Хвала свима на подршци", рекао је др Настић.

Службени лист