Српски  Magyar 

Парошки посетио Професионалну ватрогасну јединицу

Председник општине Србобран Радивој Парошки посетио је данас Професионалну ватрогасну јединицу у Србобрану и са члановима овог спасилачког тима разговарао на тему свакодневног функционисања и проблема са којим се сусрећу. Парошки се овом приликом упознао са резултатима радова којим је уређен простор у ком бораве ватрогасци, за чије је извођење новац обезбедила општина Србобран.

"Имамо поверење у Професионалну ватрогасну јединицу јер смо сведоци да увек брзо и ефикасно реагује у ванредним ситуацијама. Знам да је део опреме и средстава са којим располаже, посебно мислим на возни парк, прилично стар, али по резултатима рада види се да се успешно отклањају препреке и проблеми, због чега ватрогасци заслужују све похвале. Ова јединица није под ингеренцијом локалне самоуправе у директном смислу и за све што чинимо за њу мотив налазимо у томе што су, пре свега, део локалне заједнице и чине све за безбедност наших суграђана, и зато заслужују сву подршку. У буџету увек планирамо средства за ватрогасце и то ће остати тако", рекао је Парошки.

На састанку се, поред редовног извештаја о раду током 2017. године, чуло да је новцем из општинског буџета недавно промењена сва столарија, прозори и врата, замењени стари и оштећени подови, окречене просторије, као и набављена одређена опрема за лакши рад јединице.

Председник општине је предложио да се ефикасније подржи идеја реактивирања рада Добровољног ватрогасног друштва у Србобрану, јер би на тај начин локална самоуправа лакше могла да помогне рад ватрогасне службе. Такође, чули су се предлози на који начин покушати доћи до вредне опреме која се периодично дели у оквиру Министарства унутрашњих послова, надлежног и за Професионалну ватрогасну јединицу у Србоборану, те да ли нека врста подршке може стићи и од Нафтне индустрије Србије, која на простору општине Србобран има објекте високоризичног карактера када је у питању ова служба.

 

Службени лист