Српски  Magyar 

Промоција збирке песама Милана Мицића

У сусрет 21. марту - Светском дану поезије, Дом културе Србобран организоваће у уторак, 20. марта, промоцију песничке књиге "Зове се Брана", аутора Милана Мицића. Уз песника, о књизи ће говорити и Биљана Пушкар, проф. књижевности и чланица жирија за доделу књижевне награде "Ленкин прстен".

Ову збирку чини неколико циклуса песама, а међу њима је и песма "Љубав је ходач по жици", која је била у најужем избору за награду за најлепшу љубавну песму на српском језику "Ленкин прстен".

"Остварити се у своме језику, певајући о најузвишенијој теми, дакле љубави, а да се при томе не западне у баналност, ствар је песничког умећа с једне стране и снажног доживљаја љубави – вољења, с друге стране. Такав је случај са књигом 'Зове се Брана' Милана Мицића. Љубав код песника је коректна, а вољена особа није замишљена, већ стварна, што доприноси изузетној чулности и осетљивости ове поезије. Крећући се на граници замишљеног и стварног у реалном времену које је прожето космичком трајношћу, песник успева да сачува своја осећања од непролазности и непропадљивости... Мицић пева о самој суштини љубави. Готово надчулно остварује свој идеални простор који је своје место добио у поезији. Узвишени тонови и уздизање на епифанијски ниво чине да љубавна поезија постане поезија о љубави као амалгам апсолутног...

Песник и историчар Милан Мицић, објављивањем књиге под називом 'Зове се Брана', неоспорно објављује да речи имају снагу да, и поред најличнијих трагања и исказивања најдубљих личних и скривених значења, демистификују тајну љубави која бива доступна свима. А стиховима враћа веру у непролазност, постојаност и највећма савршенство", написао је о Мицићевим стиховима Бранислав Зубовић, књижевни критичар.

Промоција се одржава у Дому културе Србобран, у уторак у 19.00 часова.

Службени лист