Српски  Magyar 

Удружење "Кобасицијада" поново помогло Народну кухињу

Удружење "Кобасицијада" из Турије поново је донирало свеже кобасице и свињско месо за Црвени крст Србобран. Овога пута припремљено је 55 кг кобасица и 55 кг свежег меса, што ће бити довољно за више стотина оброка. Помоћ ће до материјално најугроженијих породица и појединаца стићи кроз услугу Народне кухиње. Донацију за Народну кухињу предао је Мирослав Атанасковић Точа, председник Удружења "Кобасицијада".

"Свака врста подршке за Црвени крст је веома битна и посебно се захваљујем Удружењу 'Кобасицијада' које зна за наше потребе и за проблеме најугоженијих становника општине Србобран. Тренутно делимо 150 оброка, а са квалитетним састојцима као што је донација 'Кобасицијаде', и оброци ће бити квалитетнији", рекао је Золтан Бергел, секретар ЦК Србобран.

Председник општине Србобран Радивој Парошки изразио је овом приликом задовољство што "Кобасицијада" за само неколико недеља по други пут донира храну за Народну кухињу. "Овај гест је сваку похвалу и 'Кобасицијада' и Црвени крст заслужују похвале за све што чине да наши угрожени суграђани имају подршку ове врсте. Локална самоуправа је донела одлуку да рад Народне кухиње продужи за још месец дана и тако додатно заштити оне који имају потребу за подршком", рекао је Парошки.

Председник општине је најавио скоро разговоре са Удружењем 'Кобасицијада' о моделима проширења активности и деловања, уверен да постоји "капацитет који уз помоћ локалне самоуправе може обезбедити развој у одређеним областима привредне структуре, пре свега у пољопривреди, у делу промоције општине Србобран, у деловању које промовише друштвену одговорност и другим областима".

         

Службени лист