Feb 24, 2019 Last Updated 10:03 PM, Feb 22, 2019

Србобран поново у акцији "Сат за нашу планету"

Светска организација за природу припрема акцију "Сат за нашу планету" која ће се одржати једанаести пут у свету, а десети пут у Србији. Србобран ће се и ове године прикључити овој еколошкој акцији.

"Од свога настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из 178 земаља. У суботу, 24. марта у 20:30 часова, у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете биће искључена светла на један сат – 'Сат за нашу планету'. Општина Србобран се и ове године прикључила овој глобалној еколошкој акцији. У периоду од 20:30 до 21:30 часова, биће угашена расвета на локацијама Жути бунар, Кип слободе и кошаркашки терен иза спортске хале. 'Сат за нашу планету' је кампања у коју се укључују и појединци, са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо", наводи се у саопштењу.

Канцеларија за локални економски развој позива све грађане општине Србобран да се прикључе светској еколошкој акцији и угасе светла 24. марта 2018. године, у периоду од 20:30 до 21:30 часова.

Службени лист