Feb 19, 2019 Last Updated 4:30 PM, Feb 18, 2019

Фондација "ББ" помаже акцију стерилизације паса

Удружење за заштиту права животиња "Бак" из Надаља почиње ових дана акцију стерилизације паса у општини Србобран. Финансијска подршка за овај важан пројекат стигла је од Фондације "Брижит Бардо", светски препознатљивог удружења које се бави проблемима напуштених животиња, њиховом заштитом, лечењем и удомљавањем.

"Прва фаза реализације пројекта обухватиће стерилизацију паса који су у власништву. Удружење 'Бак' упућује јавни позив свим власницима, пре свега удомљених паса, да се јаве због бесплатне стерилизације. За пријаву је потребно јавити се Светлани Ђорђин, председници Удружења, на телефон 069/1208 214, и једноставно договорити термин интервенције", наводи се у саопштењу.

До сарадње Удружења за заштиту права животиња "Бак" и Фондације "Брижит Бардо", дошло је кроз конкурс који је Фондација расписала у целом свету, а једна од пријава која је одобрена била је и пријава из Надаља.

"Фондација је позитивно одговорила на наш захтев тако да ћемо бити у могућности да реализујемо пројекат стерилизације и кастрације. Било је потребно да приложимо много доказа о раду, постигнутим резултатима и акцијама које смо спроводили. Званичан одговор од Фондације, којим се потврђује да ће финансирати стерилизацију и кастрацију напуштених животиња на територији наше општине, стигла је пре две недеље и већ је све спремно да кренемо у акцију. Ово је веома важан пројекат за општину Србобран, који ће значајно утицати на број паса на нашим улицама", рекла је Светлана Ђорђин.

Удружење за заштиту права животиња "Бак" постоји од 2008. године.

Службени лист