Српски  Magyar 

Гимназији и вртићу "Палчић" средства од Покрајинске владе

На конкурса за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине за 2018. годину, подршку Покрајинске владе добиле су и две образовне установе из општине Србобран.

За инвестиционо одржавање унутрашњих гасних инсталација и инсталација грејања у објекту "Палчић" Предшколске установе "Радост" издвојено је 416.000, док је за санацију објекта Гимназије и економске школе "Светозар Милетић" обезбеђено 2,9 милиона динара.

Овим пројектом предвиђена је замена дела прозора на објекту, а слични радови изводе се и на другим објектима установа образовања. "У току је замена унутрашње столарије у Основној школи 'Јован Јовановић Змај', док се замена прозора припрема и у појединим вртићима ПУ 'Радост', за шта је донација обезбеђена такође од Покрајинске владе. Добра сарадња локалне самоуправе и Покрајинске владе, успостављена у 2017. години, наставља се и у 2018, и плод је добро припремљених пројеката и планова у службама општине Србобран, институцијама и установама, и решености Покрајинске владе да сталном подршком јединицама локалне самоуправе развија све градове и сва места, а тако и целу Војводину. Хвала Покрајинској влади на сталној подршци нашим пројектима, заједно можемо учинити много више у реализацији главног циља, а то је бољи квалитет живота свих наших грађана", саопштено је из општине Србобран.

Уговоре о финансирању пројеката у укупно 53 установе у Војводини, данас је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Из буџета АП Војводине за ову намену издвојено је 150,4 милиона динара.

Председник Мировић је истакао да Покрајинска влада неће стати на овом конкурсу и најавио да ће у јулу бити расписан нови конкурс са новим средствима. "Многи нису веровали да ће се овај програм спровести и да ће трајати у континуитету. Он се не може завршити док се у свим основним и средњим школама, предшколским установама и ученичким домовима у Војводини не санирају и реконструишу објекти и обезбеди енергетска ефикасност", рекао је Мировић и подсетио да су прошле године из покрајинског буџета подржана 122 пројекта, те да су изведени радови у 109 установа.


"Ова година је за нас тек почела и ових 150 милиона динара је прва фаза у реализацији важних инвестиција. Један део послова радиће Канцеларија за јавна улагања Владе Србије са којом је Покрајинска влада успоставила пуну координацију, док ће део послова радити локалне самоуправе. Наш план је да до краја мандата ове владе имамо пун континуитет у реализацији ових послова. Желимо да све школе буду реконструисане и да услови у којима уче наша деца буду много бољи", рекао је Мировић. 

 

Службени лист