Српски  Magyar 

Удружење "Наша прича" само уредило игралиште за децу

Удружење грађана "Наша прича" ових дана "пише" своју бајку. Вредни људи са Унчића, на обали Великог бачког канала, претворили су запуштени део простора, ливаде и шумицу, у идилично место за дружење, игралиште, одмаралиште, рекреативни простор. Терени за кошарку и фудбал ограђени жицом, клацкалице, љуљашке, тобогани, клупе и други парковски и игралишни мобилијар, оплеменили су простор који је до недавно био запуштен, а нови сјај овом делу насеља дале су сложне комшије, не чекајући помоћ ни од кога.

"Почело је пре четири, пет година. На овом месту заједно смо провели детињство, играли се и дружили, добро се међусобно познавали. Али та времена су прошла и наша деца уопште не нису дружила међу собом, готово се нису познавала, и то је био аларм за нас родитеље да кренемо нешто да радимо. Почели смо уређењем простора, свако је помогао колико је могао и знао, неко својим радом, неко добровољним прилогом, неко је скувао кафу, донео сок, пиво, али ништа нам није било тешко, јер знали смо да радимо праву ствар. Пре две године формирали смо Удружење грађана 'Наша прича'. Од тада смо на неки начин све ово озваничили и уживамо када видимо нашу децу како се играју, друже, веселе и здраво расту", рекао је један од активиста Удружења.


Друштвена одговорност за ивотни простор ових људи скренула је пажњу и локалне самоуправе, па је тако председник општине Радивој Парошки посњетио јуче ово игралиште и састао се са децом и њиховим родитељима. У разговору са члановима Удружења, он је обећао подршку општине Србобран у даљем уређењу простора, јер је она, како је истакао, потпуно заслужена. "Импресиониран сам овим простором. Све ово изграђено је добровољним радом Србобранаца и веома ми је драго због тога. Локална самоуправа ће учинити све да помогне да овај простор буде још уређенији. Ово је нешто што треба да буде пример за све оно што желимо да имамо, али не постоји довољно енергије да урадимо. Постоје простори који би могли да буду заиста лепо уређени и служе нашим грађанима, али ми то не препознајемо. Као неко ко је потекао из овог дела Србобрана, нисам знао да постоји овако место и иницијатива грађана који је успела да се све спроведе у дело", рекао је председник Парошки и честитао члановима Удружења на постигнутом.

Посетом председника били су задовољни и чланови "Наша приче". "Драго нам је што ће нам локална самоуправа помоћи да додатно обогатимо овај простор. Лепо је што се цени наш труд и напор који смо уложили да добијемо овакав рекреативни простор за децу и одрасле", рекао је Данијел Пионтек, члан Удружења. Многобројној деци која су се овог суботњег преподнева затекла на игралишту гости су, како је и ред, донели слаткише на поклон.

Службени лист