Српски  Magyar 

Подршка за превоз ученика из Покрајинске владе

Председници и представници 44 локалне самоуправе у Војводини потписали су данас уговоре о регресирању превоза ученика средњих школа. Ово право оствариле су путем конкурса на којем је за ову намену укупно подељено од 182 милиона динара.

Овим поводом председницима општина и градоначелницима обратио се председник Покрајинске владе Игор Мировић. "Ово је значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се њим шаље порука подршке ученицима који су одабрали школовање изван места у којима живе. Показали смо способност да инвестирамо у образовање, те да у односу на јачање наших финансијских капацитета за то издвајамо све више средстава и то ће остати један од приоритета Покрајинске владе“, рекао је Мировић. Он је подсетио да је Покрајинска влада за непуне две године издвојила значајна средства за реконструкцију предшколских установа, основних и средњих школа у Војводини, те да је за ту намену издвојила укупно 668 милиона динара. "Просечно говорећи, у скоро свакој школској установи у АП Војводини имали смо одређена улагања", рекао је Мировић.


Општини Србобран за превоз средњошколаца припало је овог пута 2,1 милион динара, а уговор је потписао Радивој Парошки, председник општине. "Део средстава за превоз средњошколаца обезбедили смо кроз овај конкурс а део обезбеђујемо из нашег локалног буџета. Имамо сталну политику подршке ђацима, сви ученици, не само средњошколци, који користе аутобусе на територији општине Србобран имају бесплатан превоз, а уз подршку Покрајинске владе као у овом пројекту, помажемо и оне који путују у Нови Сад, Врбас, Кулу или Бечеј", рекао је Парошки. 

Службени лист