Jun 27, 2019 Last Updated 5:12 PM, Jun 25, 2019

Вртићи ПУ пуни активности - успешно завршен упис

У последњим данима школске 2017/2018. године, малишани из вртића Предшколске установе "Радост" укључени су у бројне активности којим до изражаја долазе сва нова знања и вештине које су усвојили у радној години на измаку.

Деца из вртића "Црвенкапа" учествовала су на финалном такмичењу манифестације "Пажљивко", одржаној у Врбасу у оквиру пројекта "Полиција у локалној заједници". Такмичење на ком су се надметала деца из Врбаса, Новог Сада, Беочина и Србобрана, посвећено је унапређењу знања о саобраћајним прописима и подизању безбедности на путевима.


"Пажљивко је окупио 300 малишана из наведених градова. Сва деца такмичари и екипе добили су вредне награде које је обезбедила Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије. Циљ ове манифестације је да се деца предшколци који се осамостаљују као пешаци, возачи толера и бицикала и који представљају најугроженију групу учесника у саобраћају, едукују и припреме за полазак у школу. То је од кључног значаја за њихову заштиту од саобраћајних незгода", саопштено је из ПУ "Радост".

Такође, претходне недеље у Турији, на терену ФК "Младост", одржан је трећи по реду Спортски дан. На овој манифестацији, уз деце из вртића "Пепељуга" из Турије и "Бубамара" из Надаља, гости су били и деца прваци из ОШ "Петар Драпшин" из Турије.


Из ове установе стиже и информација да је упис који је трајао непуних месец дана, успешно приведен крају. "И ове године смо имали свеобухват деце, односно сва деца коју су родитељи желели да упишу и у полудневни и целодневни боравак, су примљена. Приорите су имала деца из осетљивих група, као и деца чија су оба родитеља запослена. Нисмо очекивали да ће се јавити толики број заинтересованих родитеља за упис двогодишње и трогодишње деце у целодневни боравак, тако да смо одлучили да отворимо још једну групу на српском језику, узраста три године у вртићу 'Бамби', у улици Лазе Костића 26, у који иначе уписујемо децу заинтересовану и за целодневни боравак на мађарском језику. На тај начин смо уписали сву децу и нисмо имали одбијених. У договору са председником општине Радивојем Парошким, на предстојећем ребалансу ће нам бити обезбеђена средства за опремање нове групе тако да све буде спремно за почетак нове школске године 01. септембра. Иначе, школска година за малишане у полудневном боравку се завршава 12. јуна, а за децу која похађају целодневни боравак вртић ради цело лето, изузев две последње недеље августа месеца, које се остављају како би се опрали теписи, завесе, дезинфиковале играчке и урадиле завршне припреме за почетак нове школске године", саопштила је Александра Врсајковић, директорка ПУ "Радост".