Feb 24, 2019 Last Updated 10:03 PM, Feb 22, 2019

Почео "Бисеров" еко камп

Данас је у Србобрану почео традиционални Еко камп за децу из Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер". У наредних пет дана у шимици на Вашаришту, кроз игру и учење дружиће се деца из "Бисера" и сва друга заинтересована деца, као и малишани из других места и градова Војводине који ће их посећивати свакодневно. Ове године камп се спроводи под називом "Тренутак природе" и један од његових основних циљева, уз инклузију, биће приближавање и боље разумевање учесника и здравог животног окружења.

"Већ првог дана кампа одржали смо радионицу о лепом и правилном понашању на кампу, као и фотографска радионица, која треба да повеже учеснике и мотиве из природе. Имаћемо и бројне друге радионице посвећене сликању, затим изради декупажа на теглама, игре на полигонима и такмичења, и сваки тренутак боравка на кампу је у потпуности осмишљен", рекла је Данка Ђурић, дипл. дефектолог.

Полазнике "Бисеровог" еко кампа посетиће и њихови другари из сличних удружења из Новог Сада, Апатина, Бачке Паланке и Бачке Тополе, затим из Врбаса, Суботице, Жабља, као и Фекетића, Кањиже и Куле, што је до сада највећи број градова и места из којих стижу деца.

Према проценама, кроз камп ће проћи више од 100 деце из Србобрана и других градова, а најважније је изградити осећај заједништва и једнакости међу полазницима. Са њима ће радити бројни волонтери спремни да издвоје своје време и помогну свакодневно одржавање свих активности. Крај кампа обележиће изложба фотографија које ће полазници усликати током радионице посвећене овој теми.

Уз спонзоре, одржавање "Бисеровог" еко кампа подржали су општина Србобран и Савез удружења за помоћ МНРО. 

Службени лист