Feb 24, 2019 Last Updated 10:03 PM, Feb 22, 2019

"Плави круг" прегледао децу у "Бисеровом" еко кампу

Последњег дана овогодишњег Еко кампа "Тренутак природе", са штићеницима Удружења за помоћ МНРО "Бисер" дружили су се активисти Удружења за борбу против дијабетеса "Плави круг". Ово пријатељство има дугу традицију па је и овога пута искоришћена прилика да стручна лица "Плавог круга" изврше брзе, основне прегледе неких здравствених параметара учесника кампа и укажу им на здраве стилове живота. За два сата, упоредо са редовним активностима, прегледано је 70 младих.

"Акција у овом еко кампу је наша редовна активност већ дужи низ година, јер 'Плави круг' и 'Бисер' су стари, добри другари. За нас је важно да извршимо ову основну контролу деце, чланова удружења, као и њихових гостију, које такође прегледамо. 'Плави круг' подржава све напоре 'Бисера' да детињство и одрастање ових младих људи буде што је могуће лепше, уз успешно укључивање у све друштвене токове. Причамо са децом, саветујемо их о здравим стиловима живота, указујемо на опасности које доноси гојазности и колико је важно увести физичку активност у свакодневни живот. Летњи камп није једини тренутак у години у ком се ми срећемо са 'Бисером', и већ сада смо за 03. децембар, Светски дан особа са инвалидитетом, заказали ново дружење, не само са младим већ и са старијим лицима", рекао је др Илија Газепов, председник "Плавог круга".


Овогодишњи камп био је веома добро посећен, заједничка је оцена организатора, полазника и свих гостију који су се свакодневно дружили у зеленилу Вашаришта. "Имали смо идеалне временске услове, све планиране едукативне и креативне радионице су спроведене, организовали смо изложбе фотографија и слика, разне врсте такмичења, тако да су наша деца могла да покажу све своје таленте и вештине, што обезбеђује успешност кампа. Хвала свима који су нам помогли у организацији, Савезу удружења за помоћ МНРО и општини Србобран, као и свим спонзорима", рекла је Маријана Галоња, активисткиња "Бисера".

Службени лист