Српски  Magyar 

Свечани пријеми за ђаке прваке

У све четири основне школе у општини Србобран данас је организован свечани пријем ђака првака. Ове године прва слова и бројеве почиње да учи 151 првак, 50 у Основној школи "Вук Караџић", 57 у Основној школи "Јован Јовановић Змај", од чега је 21 у одељењу на мађарском језику, затим 17 у Основној школи "Патар Драпшин" и Турији, и 27 првака у Основној школи "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу.

За ђаке прваке у свим школама организоване су свечане приредбе, а општина Србобран обезбедила је за нове ученике поклоне у којим је било разног школског прибора. "Још једна генерација првака креће у школу, у другачији систем образовања него што је био до сада, и ту смо да их поздравимо и пожелимо им успешно школовање. Локална самоуправа треба да буде увек уз њих, подржава све оно што је квалитетно и добро. Наше школе су добро опремљене, деца имају добре услове за рад и верујемо да ће им школовање бити угодно", рекао је на свечаном пријему у ОШ "Јован Јовановић Змај" Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Поздрављајући прваке и њихове родитеље, Парошки је истакао значај образовања и пожелео новим ученицима да уз стицање нових знања, израсту у добре и успешне људе.