Apr 25, 2019 Last Updated 4:00 PM, Apr 24, 2019

Општини Србобран 9,9 милиона за водовод у Надаљу

Представницима 20 локалних самоуправа у Војводини данас су уручени уговори за суфинансирање пројекта изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини, као и објеката фекалне канализације, у вредности од 350 милиона динара. Једна од општина у којој ће се спроводити пројекат је и општина Србобран, којој је за замену азбестних водоводних цеви у делу Надаља, припало 9,9 милиона динара. Радивоју Парошком, председнику општине Србобран, уговор је уручио Игор Мировић, председник Покрајинске владе, приликом обиласка радова на опремању и повезивању бунара на изворишту "Ириг", у Нерадину у Срему.

Према одредбама уговора, нове водоводне цеви биће постављене у улицама Светог Саве и др Лазара Ракића, у дужини од 1.712 метара. Уз радове који се у Надаљу тренутно изводе, а то су санације чворишта водоводне мреже, за шта је обезбеђено 26 милиона динара, јасно је да Надаљ полако добија модерну мрежу са исправном водом за пиће.   


"Вредност потписаног уговора је 9.948.568 динара. То је новац који обезбеђује Аутономна Покрајина Војводина. Укупна вредност инвестиције је 14.212.240 динара, тако да је учешће наше општине 30 одсто, а новац ћемо обезбедити из буџетских средстава. Ова инвестиција веома је значајна јер омогућава да кренемо са заменом старих азбестних водоводних цеви у Надаљу. Током прошле и ове године добили смо значајна средства за замену старих и дотрајалих и изградњу нових шахтова у сва три насељена места. То нам омогућава парцијалну замену дотрајалих водоводних цеви у сва три места. У Надаљу смо изградили фабрику воде, мењају се дотрајали шахтови, а сада идемо и у пројекат замене цеви у водоводу", прецизирао је Парошки. Он је подсетио да је у Турији око 50 одсто водоводних цеви раније замењено, у Србобрану је такође један део замењен, али и даље остаје велики посао замене осталих делова. "Мислим да ћемо идуће године конкурисати и са тим пројектима, тако да очекујем да ћемо бити у могућности да покренемо и тај важан посао", рекао је Парошки и захвалио Покрајинској влади и председнику Игору Мировићу на континуираној подршци пројектима из општине Србобран, што потврђује решеност Покрајинске владе да равномерно развија све градове и места Војводине.

"Покрајинска влада у протекле две године инвестирала више од 700 милиона динара у изградњу и реконструкцију водоводне мреже у 55 села у Војводини. Политика Покрајинске владе је јасна. Циљ нам је да одржимо ниво финансирања у области изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже у насељеним местима широм Војводине. У циљу повећања квалитета воде и унапређења водоснабдевања, наредне године ћемо издвојити и значајнија средства у ове намене", рекао је приликом уручивања уговора Мировић.