Feb 24, 2019 Last Updated 10:03 PM, Feb 22, 2019

Туријска улица пуштена у саобраћај

Грађанима Србобрана од данас је на располагању обновљена Туријска улица. Правац који уз грађане најчешће користе возила Нафтне индустрије Србије, је оснажен и реновиран и према мишљењу Радивоја Парошког, председника општине Србобран, радови су добро одрађени, а следи уређивање других улица. Туријска је у саобраћај пуштена у понедељак у 15.00 часова.

"Дуго се чекало на завршетак ове инвестиције, иако је пројекат за Туријску улицу и за улицу Дожа Ђерђа одавно урађен. Ради се о деловима улица које иначе највише користи НИС за своју привредну делатност и ова компанија је утврдила износ од пет милиона динара за накнаду штете, али то је урађено пре пар година. Међутим, када је рађен пројекат за ове две улице, вредност радова је процењена на око 15 милиона динара", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран, данас приликом завршетка радова у овој улици. 

"Увек сам се питао зашто је штета коју је проценио НИС пет милиона, а изградња ове две улице, јер оне се морају из темеља радити, кошта много више. Дошли смо до сазнања да је рађен пројекат са много већом носивости за ове две улице и због тога је цена толика. Разговарали смо са НИС-ом и о томе да се призна ово улагање које ради сада локална самоуправа. У међувремену смо конкурисали код Министарства привреде и добили средства за изградњу улице Дожа Ђерђа. Планирамо да се то брзо уради и мислимо да ћемо ускоро имати и званично одобрена средства за ову улицу, за коју ми се чини да је и још у горем стању од Туријске", рекао је Парошки.

Према његовим речима, са НИС-ом је договорена накнада штете и санирање коловоза у улицама које се користе за обављање делатности у Србобрану и Турији, и усаглашено је да штета која је настала њиховом активношћу око 11 милиона динара. Направљен је споразум да се до октобра следеће године заврше путеви у улицама које су на траси НИС-а.

"Очекује нас следеће недеље пуштање у саобраћај још једне улице, улице Солидарности. Нов пут је изграђен за насеље Солидарност, којим се олакшава комуникација грађана који живе у тој улици. То је још један задатак који ћемо завршити ове године када је путна инфраструктура у питању", рекао је Парошки.

Извођач радова за пут у Туријској улици био је "Градитељ НС", предузеће које је победило на тендеру и за радове у улици Солидарности. Вредност радова је пет милиона динара за Туријску, и четири за улицу Солидарности. Драган Боговић, шеф градилишта, објаснио је да је урађена потпуна замена коловозне конструкције у Туријској улици и након тога и израда носећих слојева, као и атмосферски канали са леве и десне стране, који спречавају подливање воде под коловоз. Урађени су и мостићи са десне стране и постојећи враћени у регуларно стање.

Заједно са Парошким, Туријску улицу обишли су Ђорђе Џеков и Радивој Дебељачки, чланови Општинског већа, и Ђорђе Радетић, директор ЈКП "Градитељ".

 

Службени лист