Feb 24, 2019 Last Updated 10:03 PM, Feb 22, 2019

Почело обележавање Дечије недеље

Данас је у целој Србији почело обележавање традиционалне манифестације посвећене најмлађима - "Дечије недеље". Овогодишња манифестација одвија се под мотом "Моје је право да живим срећно и здраво".

Овим поводом председник општине Србобран Радивој Парошки, заједно са сарадницима, обишао је вртић "Бамби" ПУ "Радост". За ову прилику малишани су за госте припремили мали рецитаторско музички програм. 

"Локална самоуправа значајно води рачуна и исто тако значајно улаже средства у развој деце и омладине, у развој и одржавање предшколских, школских и образованих објеката. Сви вртићи су били спремни за прихват најмлађих наших суграђана ове године, сви наши предшколски објекти су врло добро опремљени и у добром су стању", рекао је Парошки.

Када је у питању опремљеност предшколских објеката, он је истакао да је уграђен систем топлотне пумпе у вртићу у Надаљу, као и да се исто ради у једном вртићу у Србобрану. "Општина обезбеђује значајна средства за децу, ученике и студенте. Обезбеђује се бесплатна ужина, бесплатне карте за превоз, стипендије, негде се субвенционише ужина и боравак деце у обдаништима, зависно од ситуација које то налажу и номинално говорећи, та улагања из буџета износе око седамдесетак милиона за основно образовање, а између тридесетак и четрдесетак милиона за предшколско васпитање", рекао је Парошки.

Службени лист