Mar 22, 2019 Last Updated 1:50 PM, Mar 21, 2019

НИС: За уређење игралишта пет милиона динара

Нафтна индустрија Србије објавила је списак 26 одабраних пројеката који ће се финансирати у 12 градова и општина у оквиру програма "Заједници заједно 2018". Када је у питању Србобран, подршку је добио пет милиона динара вредан пројекат Центра за физичку културу, рекреацију и туризам - "Уређење игралишта уз магистрални пут Србобран - Бечеј уклањањем дотрајалих објеката на игралишту и постављањем нове мултифункционалне подлоге и еколошког дечјег игралишта, летњиковца са клупама и заштитне дрвене ограде у циљу развоја здравог животног стила од најранијег детињства".

"Компанија је ове године определила фонд од 114,5 милиона динара  за  реализацију пројеката од капиталног значаја за развој заједница. И ове године, НИС је подржао пројекте чији је циљ побољшање квалитета живота грађана локалних заједница. Одабрани пројекти су из области образовања, спорта, културе, екологије, јавног здравља и социјалне заштите.

Одлуку о приоритетним областима дефинисали су представници локалних самоуправа, који су позивали установе и удружења из својих градова или општина, које се тим областима баве, да пријаве пројекте од дугорочног значаја за развој њихове заједнице. Коначну одлуку о пројектима који су подржани, донела је комисија коју чине представници компаније НИС и 12 локалних заједница.

Програм друштвене одговорности 'Заједници заједно' један је од најзначајнијих пројеката НИС-а који се успешно спроводи већ 10 година у сарадњи са локалним заједницама у Србији. Током тог периода реализовано је преко 900 пројеката вредних више од милијарду динара, а који су значајно унапредили живот грађана у заједницама у којима компанија послује – Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Кикинда, Зрењанин, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј. Од ове године програму се прикључио и град Пожаревац, чиме је НИС наставио да проширује круг партнерских заједница у Србији", стоји у саопштењу НИС-а.

 

Службени лист