Oct 13, 2019 Last Updated 8:37 AM, Oct 12, 2019

Клуб за неговање традиције окупио децу на кампу

Председник општине Србобран Радивој Парошки обишао је данас децу која се и овог зимског распуста окупљају у Клубу за неговање традиција и обичаја свих народа и народности Војводине. За више од 70 дечака и девојчица разних узраста ове године припремљен је камп на којем су се упознали са старим занатима.

"Драго ми је да вас видим у великом броју и да радите корисне ствари. Кроз рад разних удружења, па тако и кроз рад Клуба за за неговање традиција и обичаја свих народа и народности, покушавамо да окупимо децу и младе људе како би на једном месту дружили се и научили неке корисне ствари. И сам сам за ово време са вама видео како се могу направити неке интересантне ствари и изражавам све похвале за ваше координаторе, учитеље и асистенте, који посвећено раде са вама и упознају вас са разним вештинама. Надам се да ће вам знања стечена овде остати у трајном сећању", рекао је Парошки обраћајући се деци на кампу. Председник општине је искористио прилику да похвали рад овог удружења и због веома успешне и популарне манифестације Традиционална жетва.

Ибоја Форгач, председница Клуба за неговање традиција и обичаја свих народа и народности Војводине, рекла је да је овогодишњи камп 22. по реду и да траје недељу дана. Деца се окупљају свакодневно од 09.00 до 13.00 часова, друже се, учествују у креативним радионицама и играју се, а за крај ће радови настали на кампу бити представљени на изложби, уз извођење једне представе. 

Камп Клуба за неговање традиције и обичаја свих народа и народности подржали су општина Србобран, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице и Национални савет Мађара.