Српски  Magyar 

Паркови природе Бељанска бара и Лоњско поље желе сарадњу

Трочлана делегација Развојне агенције Сисачко-мославачке жупаније - СИ-МО-РА, и Парка природе Лоњско поље, који се налази у овом делу Хрватске, посетила је данас општину Србобран. Сусрет две стране организован је у циљу регионалног повезивања и стварања услова за привредни развој и подршку малим и средњим предузећима, туристичким посленицима, задругама и невладиним организацијама у реализацији пословних пројеката, понајвише у области туризма.

Гости из Хрватске, Марио Целан, директор Развојне агенције Сисачко-мославачке жупаније, Ивор Станивуковић, управник Парка природе Лоњско поље, и Едвард Боговић, задужен за област туризма у Парку природе, искористили су прилику и домаћинима пренели искуства у управљању Парком природе, указали на моделе коришћења подршке из фондова Европске уније, као и упозорили на могуће проблеме који се јављају у вођењу оваквих простора.

Састанак са руководством локалне самоуправе, које је предводио Радивој Парошки, председник општине Србобран, организован је у циљу успостављања широке понуде и целовитог искоришћавања потенцијала Парка природе Бељанска бара, уз развој бројних туристичких услуга на овом простору. Општина Србобран добила је позив да функционисање Парка природе Лоњско поље још боље упозна на лицу места, приликом посете Хрватској, као и понуду да први кораци у реализацији неких идеја у Парку природе Бељанска бара, буду заједнички.