Српски  Magyar 

Одржана XXIX седница СO Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су данас прво заседање у 2019. година, иначе XXIX у актуелном сазиву, на ком су главне тачке дневног реда биле кадровске промене на појединим позицијама у једној установи, једном телу, као и у систему локалне самоуправе.

За новог директора Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" именован је др Властимир Кладар и он ће ову установу водити у наредном четворогодишњем мандату. Претходно је са функције вршиоца дужности директора разрешен др Радивој Остојић.

"Планирам подржати и наставити активности којим би се у Дому здравља задржао постигнути, али и унапредио квалитет здравствених услуга, као и делатности које постоје, предузимајући све за обезбеђење неопходних кадрова, простора и медицинске опреме. Планирам наставити добру сарадњу са оснивачем, затим са Покрајинским секретаријатом за здравство и Министарством здравља, са циљем проналаска заједничких решења на одрживом раду Дома здравља, а посебно у набавци медицинске опреме и физичке рехабилитације здравствених објеката. Постојећим кадровима ћу омогућити едукацију, те слање лекара на специјализације са посебним освртом на општу и ургентну медицину. Посебну пажњу потребно је усмерити на занављање медицинске опреме и возног парка", рекао је, између осталог, др Кладар, и истакао да један од главних циљева рада Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", постављање пацијента у фокус деловања установе и унапређење здравствене слике друштва. 

Председник општине Србобран Радивој Парошки изразио је очекивања да ће Дом здравља са др Кладаром на челу бити успешнији и ефикаснији него до сада. "Издвајањем новца за рад Дома здравља излазимо из реда величина општина као што је наша и имамо далеко више здравствених услуга од установа сличне величине, али се мора напредовати и на организационом плану, што желимо да добијемо са новим, искусним директором. Битно је остварити циљ да свака наша установа функционише на најбољи начин, па макар имали и неколико избора руководиоца у две или три године", рекао је Парошки и изразио наду да ће др Кладар испунити све постављене циљеве. 

Др Властимир Кладар рођен је 1959. године у Двору на Уни, Медицински факултет завршио је у Загребу, и специјалиста је гинекологије и акушерства. У периоду од четири године, до 2008. године, обављао је функцију директора Дома здравља у Беочину. На чело Дома здравља у Србобрану др Кладар долази након 35 година радног стажа.  

У наставку седнице Скупштине општине дошло је до промена и у саставу Савета за Парк природе "Бељанска бара", у који је од сада, уместо Синише Туцакова који је поднео оставку, именован Љубан Јоцић.
 
Последња кадровска измена десила се на позицији секретара Скупштине општине Србобран. Уместо Драгана Шарчева, који је поднео неопозиву оставку, нова секретарка локалног парламента постала је Данка Васиљевић, дипломирани правник.