Српски  Magyar 

Цакана забавља посетиоце Кобасицијаде

У недељи у којој се одржава 35. Кобасицијада у Турији, утврђен је коначан програм ове популарне манифестације гастротуризма. Од петка до недеље на бини у центру Турије песмом, свирком и игром представиће се бројна културно-уметничка друштва, тамбураши, певачи, здравичари и други извођачи.

У петак ће госте Кобасицијаде и Туријце забављати Градски тамбурашки оркестар, док ће у суботу програм у 10.00 часова отворити здравичар Мирослав Ђуровић, а биће настављен играма из Срема, из Понишавља и са Ртња у извођењу КУД-а "Ђоко Пaтковић" из Боботе, играма из Кобишнице, из Босилеградског крајишта и Врањског Поља у извођењу КУД-а "Светозар Марковић" из Новог Сада, и играма и песмама из Војводине КУД-а "Младост" из Ченеја.

За игре из Риљца и околине Груже задужено је УГ "Новоселац" из Новог Села, а речи из заповест војводе Живојина Мишића изрећи ће глумац Мића Живојиновић.

Тачно у подне пред госте Кобасицијаде биће изнета најдужа кобасица на свету, а затим следе наступи тамбурашких оркестара -  "Добра банда" из Србобрана и "Боеми" из Бечеја. У паузама наступа биће организована разна такмичења, а од 17.00 часова следи концерт певачке звезде Цакане и групе "Шара".

Последњег дана Кобасицијаде наступаће Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности, КУД "Јован Аћимац" из Кумана, КУД "Стишки бисери" из Мојиловца, и тамбурашки оркестри "Срце Бачке" и "Банда дрвена".

Традиционално, концерт у спортској сали ОШ "Петар Драпшин" одржаће КУД "Стеван Владислав Каћански - Бард", и то у недељу, у 18.00 часова.