Српски  Magyar 

Новорођеним бебама уручени поклони

Удружење грађана "Рука спаса" и општина Србобран поклонили су свим родитељима који су у претходном периоду добили бебе, плетене капице и рукавице које су припремиле чланице удружења, и постељину за кревеце, које је обезбедила општина Србобран.

"Радујем се сусретима са младим родитељима и њиховим приновама. Вредне жене из Удружења грађана 'Рука спаса' већ дуже времена припремају разне поклоне за новорођену децу, капе, шалове, играчке, а локална самоуправа подржава такве акције и са задовољством им се придружује. Сви заједно на тај начин показујемо друштвену одговорност", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран. Он је младим мајкама пожелео успешно подизање потомства, а чланицама "Руке спаса" захвалио на пожртвованости и спремности да својим активностима подрже пронаталитетну политику.

Председник општине је појаснио да општина Србобран ове године за сваку новорођену бебу обезбеђује 20.000 динара, за самохране родитеље 40.000 динара, а кроз разне програме се економски оснажују породице.

Службени лист