Jul 22, 2019 Last Updated 3:39 PM, Jul 18, 2019

Телеком Србија подржао рад "Руке спаса"

Компанија Телеком Србија наставила је са реализацијом пројекта „УдруЖене“ који има за циљ да подржи женско предузетништво, али и да афирмише и оснажи жене како би активно учествовале у развијању локалних заједница, саопштено је из ове компаније. Пројекат се реализује у сарадњи са Саветом за родну равноправност Владе АП Војводине, а на првом месту посвећен је удружењима жена у мањим срединама, односно промоцији културне баштине и женског стваралаштва.

Након удружења из Вишњићева, Моровића, Черевића, Каравукова, Бача, Товаришева, Радичевића и Сивца, представљена је и сарадња са Удружењем "Рука спаса" из Србобрана. Директорка Сектора за односе с јавношћу Телекома Србија Марија Бошковић истакла је да су друштвено одговорне активности компаније Телеком Србија пре свега усмерене на стварање пословног окружења у служби дигиталних иновација, на јачање образовања и пружање подршке предузетништву. "Као компанија која се залаже за родно равноправан третман жена у свим аспектима пословног и животног окружења, Телеком Србија је препознат и по додатној подршци женама у циљу промовисања женског предузетништва, и то пре свега технолошког предузетништва, јер оно представља будућност наше делатности. Међутим, да бисмо до тога дошли, никако не смемо да заборавимо и запоставимо ни своју традицију и корене и жене које се баве традиционалним занимањима, јер и оне својим истрајним радом граде нашу будућност", изјавила је Бошковић.

Подршка Телекома Србија подразумева обезбеђивање средстава за куповину разбоја за ткање и професионалне машине за шивење за потребе рада чланица "Руке спаса".

"Донација Телекома Србија значи нам веома много, јер ћемо захваљујући томе моћи да купимо материјал за предмете и сувенире које израђујемо и да тако наставимо са радом у оквиру нашег удружења. Значај донације расте и због чињенице да наше удружење све оно што изради поклања у хуманитарне сврхе", рекла је Савка Лазић, председница "Руке спаса".