Српски  Magyar 

Наредне недеље бесплатни превентивни прегледи

Наредне недеље од уторка до петка, од 02. до 05. априла, свакодневно у интервалу од 08.00 до 11.00 часова у Апотеци Србобран, и од 14.00 до 19.00 часова у просторијама Друштва за борбу против дијабетеса "Плави круг", у улици Соње Маринковић 18а, вршиће се бесплатни, превентивни здравствени прегледи, најавио је др Илија Газепов, члан "Плавог круга" и члан Општинског већа задужен за здравство.

Организатор акције, као и увек, је Друштво за борбу против дијабетеса "Плави круг", у сарадњи са Домом здравља "Др Ђорђе Бастић". "Ово је прилика да грађани који баш немају времена да обаве неки основни преглед, наиђу до нас, свеједно да ли у Апотеку или у просторије 'Плавог круга', и добију барем прву информацију о свом здрављу", позвао је грађане да се укључе у акцију др Газепов. 

Он је подсетио да је општина Србобран, на основу добро осмишљеног пројекта, обезбедила бесплатне здравствене прегледе за све спортисте. "Вероватно смо једина општина у Србији која ово ради. Држава обезбеђује бесплатне прегледе за спортисте до 14 година старости, а наша локална самоуправа је то продужила за све активне спортисте", рекао је др Газепов.