Jul 23, 2019 Last Updated 9:13 AM, Jul 23, 2019

Србобрану средства за опремање пољочувара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 254 уговора представницима јединица локалних самоуправа и носиоцима пољопривредних газдинстава по основу пет конкурса, који се односе на унапређивање и коришћење пољопривредног земљишта. За реализацију ових уговора Покрајинска влада обезбедила је око 350 милиона динара. Један од уговора потписан је са општином Србобран.

"Успели смо да из године у годину повећавамо број уговора и корисника средстава по овим конкурсима, али и степен ефикасности. Покрајинска влада уложила је више од 30 милијарди динара у пољопривреду, водопривреду и шумарство и конкурсе од јула 2016. године до данас, јер смо успели да реорганизујемо јавне финансије које су биле у лошем стању а које смо затекли када сам дошао на чело Покрајинске владе", изјавио је председник Покрајинске владе Мировић.

Општини Србобран припала је половина средстава на набавку нових униформи за пољочуваре. Уговор је у име локалне самоуправе потписао Ратомир Павков, руководилац Пољочуварске службе.

"Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство заједно са локалним самоуправама радиће заједно на уређењу каналске мреже како би се побољшало одводњавање, као и на уклањању дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта. Овим средствима обезбедићемо и опремање пољочуварске службе и набавку опрему за подизање ефикасности противградне заштите регистрованим пољопривредним газдинствима, чиме се доприноси заштити и унапређивању воћа и земљишта", рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић.