Feb 22, 2020 Last Updated 2:07 PM, Feb 21, 2020

Саопштење председника општине Србобран и одборника СНС

Одборници одборничке групе Српске напредне странке у Скупштини општине Србобран окупили су се у сали локалног парламента са "намером да остану у просторијама Скупштине општине и заштите институцију и место на коме се доносе најважније одлуке у интересу наших суграђана", саопштено је вечерас за канференцији за медије.

"Истовремено пружамo подршку политици коју води председник Србије Александар Вучић, а са циљем спречавања ширења насиља, нетрпељивости и уршавања институција које виђамо на улицама Србије у последње време.

Одборници Српске напредне странке изабрани су вољом грађана на изборима а не на улици и стога је наша власт легална и легитимна. Било какви насилни упади у државне институције представљају кршење закона и Устава и ми то нећемо дозволити.

Из тог разлога позивамо надлежне органе да реагују у складу са својим овлашћењима према мањини која сматра да има право да увредама, претњама, насиљем и рушењем малтретира грађане Србије. 

Политика заснована на вешалима, моторним тестерама, омаловажавању жена, рушењу јавног медијског сервиса, увођење фашистичких метода у јавну комуникацији и тајкунско-лоповског уништавања Србије, никада неће бити прихваћена код српског народа и грађана Србије. 

Грађани су показали да желе мир, стабилност, нова радна места, нове инвестиције, нове мостове и путеве, уређене школе и вртиће, опремљене домове здравља. Доносећи важне одлуке показујемо одговорност и спремност да се боримо за бољи живот наших суграђана.

Одборници Српске напредне странке остају у овим просторијама све док надлежни органи не почну да раде свој посао и обрачунају се са онима који желе на власт да дођу путем насиља и преко улице", рекао је председник општине Србобран Радивој Парошки, заједно са Миленом Аларгић, председницом Скупштине општине, и одборницима СНС.

Службени лист