Jul 23, 2019 Last Updated 9:13 AM, Jul 23, 2019

Активности МЗ Србобран пример доброг рада

Радивој Парошки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је у петак места на којим су претходних дана бројни грађани, на иницијативу Савета Месне заједнице Србобран и уз подршку ЈКП "Градитељ", очистили и уредили приступне траке тзв. "преком путу", који спаја регионалне путеве за Бечеј и Суботицу. На овим местима уклоњено је разно велико растиње и жбуње које је угрожавало безбедност учесника у саобраћају, затим са површина око путева уклоњен је сав нагомилани отпад, а на крају је на приступне путеве насут и поравнат стругани асфалт, како би траса постала добро проходна и чврста.

"Ова акција Месне заједнице Србобран је један веома добар пример шта је њена улога у систему локалне самоуправе, што до сада углавном није био случај. Месна заједница треба да буде у контакту са грађанима, да ослушкује њихове потребе, да иницира одређене активности, а са новим људима који су преузели одговорност у Месној заједници у јулу претходне године, уочљив је добар искорак и показано је како треба радити. Од Србобранске бразде, која је после толико година била добро организована, до ове акције, која је значајна за наше паоре, имамо примере успешног деловања", рекао је Парошки и похвалио марљивост свих који су били укључени у акцију.

Председник општине је оценио да "преки пут" може служити и као нека врста обилазнице око града, што би смањило промет саобраћаја на главним србобранским улицама. "Имали смо пројекат спајања државног пута са 'преким путем' пре неколико година, али та инвестиција много кошта. Ово што је сада урађено је веома корисно, не кошта много, двадесетак пута мање од пуног асфалтирања, а имамо исту функцију. Показујемо да са мало улагања и доста рада можемо учинити важне ствари за грађане. Разговарао сам са представницима Месне заједнице, они имају и друге иницијативе, а ми смо ту да подржимо те идеје", рекао је Парошки и похвалио МЗ Србобран због урађеног. 

Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран, описао је све радове који су изведени на две локације, од уклањања растиња које је угрожавало безбедност саобраћаја, сакупљања отпада, све до насипања струганог асфалта и равнања прилаза. Прилази су и проширени, посебно тзв. ћуприја код пута за Суботицу, како би се омогућило мимоилажење камиона, пољопривредних машина и возила.

Он је најавио постављање табли упозорења, а у будућности и видео надзора, како би се зауставило одлагање отпада на овим местима. "Апелујем на грађане да то не чине и да отпад одлажу на предвиђеној депонији", рекао је председник Савета Месне заједнице Србобран.

Јокановић се захвалио локалној самоуправи, запосленим у МЗ, затим свим грађанима који су учествовали у акцији, али и екипама ЈКП "Градитељ" које су обезбедиле машине за рад, те фирму 'IV-KOP' која је насипала терен струганим асфалтом.