Српски  Magyar 

Млади риболовци у борби против дроге и алкохола

Месна заједница Србобран и Удружење риболоваца "Шаран", уз подршку локалне самоуправе, организовали су јуче риболовачко надметање за младе под називом "Удицом против дроге и алкохола". Више десетина основаца свих узраста распоредило се од првих јутарњих сати дуж десне обале Великог бачког канала, спремни да своје вештине и тајне претворе у победничке медаље, мада су, како се могло чути, сваки дечак и девојчица већ својим учешћем у акцији заслужили похвале и титуле.

Бистру воду и добар улов деци је први пожелео Радивој Парошки, председник општине Србобран. "Ни лош дан није вас зауставио да дружите са природом, својим другарима, свим љубитељима риболова. Свака акција која за свој мото има борбу против дроге и алкохола, веома је важна и ви својим учешћем промовишете лепши, бољи и здравији стил живота. Млади треба да буду прави амбасадори новог, здравог односа према природи, млади треба да покажу и старијим како се правилно односи према животној средини. Ова акције је путоказ за то", рекао је Парошки.

Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран, изразио је задовљство због доброг одзива младих на акцију која промовише борбу против порока. Он се захвалио општини Србобран, УР "Шаран", Месној заједници Србобран и Центру за спорт и туризам, како и Дому здравља, Ловачком удружењу "Фазан", УГ "Рука спаса" и Друштву за борбу против шећерне болести "Плави круг", који су дали допринос са риболовачко надметање буде успешно.

Највише медаља припало је риболовцима из ОШ "Вук Караџић" - девет (три златне, две сребрне, четири бронзане), у ОШ "Јован Јовановић Змај" стигло је пет медаља (три златне, по једна сребрна и бронзана), у ОШ "Петар Драпшин" у Турију две сребрне и у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" две (једна сребрна и једна бронзана). 

 

       

Службени лист