May 26, 2020 Last Updated 2:46 PM, May 22, 2020

Пчелари сваком основцу поклонили паковање меда

С циљем промоције здраве исхране и промоције пчеларства, Удружење пчелара Србобрана поклонило је свим ученицима нижих разреда основних школа у општини паковање меда. Уручење поклона уз кратко предавање о пчеларству, прво је организовано у основним школама "Вук Караџић" и "Јован Јовановић Змај" у Србобрану, а ускоро на ред долазе и ученици из Турије и Надаља. Укупно је припремљено око 650 "медених поклона".

Драган Курјачки из Удружења пчелара појаснио је за srbobran.rs да је жеља пчелара да децу упознају са разноврсним вредностима меда и лепотом пчеларства, и тако их на време науче како да чувају своје здравље, удруже се са природом и науче нешто ново.

"Свој деци припремили смо по око 200 грама меда и промотивни материјал који ће их упознати са основним вредностима меда. Важно је да почну да конзумирају прави, природни мед, који јесте можда скупљи, а не да купују по разним радњама оно што се само исто зове, а није природно. Сваки основац од 1. до 4. разреда добиће на поклон мед", рекао је Курјачки. Он се захвалио општини Србобран за помоћ у набавци амбалаже за поклоне и штампање промотивног материјала, а својим колегама пчеларима на издвајању меда за поклоне.

Службени лист