May 31, 2020 Last Updated 11:33 AM, May 27, 2020

Ђаци ОШ "Јован Јовановић Змај" део "Витезовог пролећа"

Ученици Основне школе "Јован Јовановић Змај" учествовали су 17. Фестивалу песника за децу "Витезово пролеће", који је одржан у Сава центру у Београду. За младе песнике из Србобрана ово је било 12. пут да шаљу радове "Витезов" конкурсу, а они најбољи, и у категорији ликовних и у категорији литерарних радова, буду позвани у Београд где приме приме награде од организатора конкурса - часописа "Витез". 

Од 15.000 приспелих радова ове године, награђено је 1.000,  и то дипломом и књигом. Међу награђенима су: Селена Гламочић, Елена Радовић, Јелена Бранков, Гордана Милошев, Ана Плакаловић, Теодора Мијић и Мила Дунђерски. У част награђених приређен је фестивалски програм у коме су учествовали значајни писци, познати певачи и забављачи: Матија Бећковић, Благоје Баковић, Радомир Андрић, Слободан Станишић, Бора Ђорђевић, Леонтина и хор "Чаролија", Душан Свилар, Ивана Јордан, Срђан Динчић и други.

"Одрастање се не може замислити без квалитетног часописа, јер он, пре свега, омогућава присуство на савременој књижевној сцени за децу", рекла је учитељица Снежана Станојев, покретач сарадње са часописом "Витез". Заједно са њом, учитељи Далибор Сајчић, Наташа Мушицки, Вера Воргић и Снежана Станојев организовали су и посету Музеју илузија и Парку науке на Ади.

 

Службени лист