Jun 04, 2020 Last Updated 3:26 PM, Jun 3, 2020

Јуниорке ЖКК у трци за титулом првака Србије

Јуниорке Женског кошаркашког клуба Србобран бориће се од петка до недеље, од 17. до 19. маја, за титула шампиона Србије. Пласман на завршни турнир - ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ за ЈУНИОРКЕ 2000. годиште и млађе, оствариле су одличним партијама током првенства, а као круна стигла је и улога организатора и домаћина турнира, који се одржава у Центру за спорт и туризам у Србобрану.

Конкуренција ће бити жестока; за титулу јуниорског државног првака, уз Србобранке, бориће се ЖКК Црвена звезда, ЖКК Партизан, ЖКК Радивок Кораћ, ЖКК Краљево, Новосадска ЖКА, ЖКК Сврљиг и ОКК Параћин. Турнир ће окупити све најквалитетније репрезентативке Србије у кадетској, јуниорској и младој репрезентацији.

"Поштовани Србобранци, Србобран је уз квалитетне такмичарске екипе женске кошарке у спортској јавности препознатљив и по бучној и бројној публици. Помоћ девојкама са трибина потребна је више него икада до сада. Кошаркашице то од вас очекују, а залагањем и спортским знањем потрудиће се да вас обрадују, можда више него икада до сада. Од 17. до 19. маја, осим спортисткиња, гости нашег клуба и општине Србобран биће и спортски радници из целе Србије, функционери Кошаркашког савеза Србије - Ана Јоковић, потпредседник за женску кошарку, Душан Пројовић, потпредседник за такмичења, Бојан Поповић, дугогодишњи репрезентативац Србије и Комесар за такмичења. То што се ова велика спортска манифестација одржава у нашем Србобрану је, уз поверење да ћемо бити добри домаћини и организатори, и признање за све добро што општина Србобран чини за развиј спорта", саопштено је из ЖКК Србобран.

Иначе, ЖКК Србобран већ је забележио један сјајан успех у 2019. години. Златном медаљом и шампионским пехаром на Првенству Војводине окитиле су се кадеткиње овог клуба. Оне су на завршном турниру у Панчеву савладале екипу домаћина и после више од деценије рада дошле до најсјајнијег одличја у Војводини. За најбољу играчицу завршног турнира проглашена је Мирјана Зорић, а за најбољег тренера Бранка Субић.