Jun 04, 2020 Last Updated 3:26 PM, Jun 3, 2020

Нови смер у Гимназији "Светозар Милетић"

У наредној школској, 2019/2020. години Гимназија "Светозар Милетић"  понудиће будућим ученицима нови образовни смер - модни кројач. Према плану, биће уписано једно одељење са 30 ђака који ће се школовати по дуалном систему - део радне недеље проводиће се у школи, на часовима предмета који се изучавају, а део у фирмама које се баве овом врстом посла, на пракси. Школовање је трогодишње, са могућношћу да се похађа и четврта година, уколико то ученик жели. Пракса ће се вршити у предузећима текстилне индустрије која послују у Србобрану.

За потребе школовања нових ученика, Гимназија је већ опремила једну учионицу шиваћим машинама, а ученици ће имати могућност да савладају и  друга знања из области индустрије одеће и производе платнених артикала, кројење, модни дизајн и слично. Промоција новог смера и Гимназије "Светозар Милетић" до сада је организована у школама околним местима, а установа је позвала у госте ученике свих основних школа из општине Србобран, како би се на лицу места упознали са понудом ове средње школе.

Контакт особа за све информације око уписа је секретар, координатор уписа, професор Александар Алексић, а број телефона је 060 6331 644.