Sep 21, 2019 Last Updated 12:31 PM, Sep 20, 2019

Србобрану два милиона за превоз ученика

Покрајинска влада доделила је данас представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини 182 милиона динара намењених за регресирање превоза за 20.819 ученика средњих школа.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин, како је навео, шаље порука подршке и родитељима и деци. "Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице нису број, то је суштина нашег опстанка и тако морамо деловати. Очували смо велики број малих школа по броју ученика, али великих за њихове средине. Обновићемо и објекте образовних установа у малим срединама у које деценијама нико није ушао, попут школа у Јаску и Малим Радинцима, где радови почињу наредних недеља", рекао је председник Мировић.

Један од уговора потписао је и Радивој Парошки, председник општине Србобран, којој је на име регресирања превоза припало нешто више од два милиона динара.

"И ове године смо конкурисали за средства за превоз ученика са територије општине Србобран и поново остварили подршку Покрајинске владе. Ова подршка служи да олакша школовање ове деце, да им обезбеди безбедан пут до школе и назад, али и да буде подршка њиховим родитељима. И локална самоуправа сваке године издваја из општинског буџета за помоћ ђацима и студентима и њиховим породицама, кроз разне подстицаје, као што су стипендије, бесплатни превоз за све ученике у градском саобраћају, бесплатни школски прибор и ужине, награде за најталентованије ученике, оне који постижу најбоље резултате на такмичењима и вуковце", рекао је након потписивања уговора Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Додела финансијских средстава на основу овог конкурса јесте само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа, рекао је покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш. "Млади и образовани људи јесу наша будућност и образовање мора бити једнако доступно свима", нагласио је секретар Њилаш.