Jan 24, 2020 Last Updated 1:38 PM, Jan 24, 2020

Деца из ПУ "Радост" у Бачкој Паланци и Суботици

Претходних дана малишани из вртића Предшколске установе "Радост" добро су представили општину Србобран и своју установу на манифестацијама у Бачкој Паланци и Суботици, које су организоване како би се дружили са вршњацима из других градова Војводине и показали шта све знају и могу.

Прво је "спортска репрезентација" ПУ "Радост" учествовала на III Дечијoj олимпијадi предшколских установа Јужнобачког округа, која је организована под називом "Више од игре", у спортском центру "Тиквара" у Бачкој Паланци. "На манифестацији је учествовало око 450 деце из 10 предшколских установа. Деца су имали прилику да се упознају са 20 различитих спортова и питају тренере све што их о њима интересује. Стекли смо једно ново искуство, дружили се, такмичили, бодрили и навијали једни за друге, и помало исцрпљени али пуни лепих утисака вратили кући. Циљ ове манифестације је промовисање спорта најмлађим генерацијама", саопштено је из ПУ "Радост".

Након спортских сусрета, малишани из надаљског вртића "Бубамара", са васпитачицом Данијелом Миличић Требатицки, учествовали су XXXIII Клинцијади - петодневној, најмасовнијој манифестацији посвећеној представљању предшколаца, која је одржана у Суботици. "Наши мали Надаљчани наступили су са сценским приказом 'Бајка о лабуду' Десанке Максимовић. Преостали део дана малишани су провели у обиласку града и језера Палић", саопштено је из ПУ "Радост", уз захвалност родитељима који су помогли у организацији наступа у Суботици.