Sep 21, 2019 Last Updated 12:31 PM, Sep 20, 2019

"Бубамари" награда за промоцију екологије

Надаљски вртић "Бубамара" Предшколске установе "Радост" добитник је награде које се додељују најуспешнијим васпитно-образовним институцијама у оквиру програма "За чистије и зеленије школе у Војводини" за 2018/2019. годину. Реч је о програму Покрајинске владе, који се реализује десет година, с циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за своју околину од најмлађих дана.

Награде најбољим уручили су потпредседници Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Михаљ Њилаш. Део награде за најбоље био је и излет у Сремске Карловце.

Потпредседник Милићевић је нагласио да импресивне бројке говоре о томе шта је све постигнуто кроз ову акцију у протеклој деценији. "Стотине школа и образовних институција широм Војводине учествовало је годинама уназад у овој акцији, а у овој јубиларној години постигнути су и најбољи резултати. Када чујемо да су деца и млади људи сакупили скоро четири тоне лименки чистећи двориште својих школа, знамо да смо постигли циљ и да их, у периоду када се формирају као личности, учимо правим вредностима", казао је Милићевић. Он је навео податак да се за учешће у програму пријавило 128 школа и предшколских установа из Војводине, а награђено је 60 чији су малишани, ученици и наставници-ментори били најуспешнији.

Ова акција из године у годину је јачала, како по броју учесника и уложеним средствима, тако и по броју партнера који су се придружили. Овогодишњи фонд за награде повећан је на 4,2 милиона динара, а програму, који реализују пет покрајинских секретаријата са партнерима из цивилног сектора – Покретом горана и Рикен фондом за рециклажу лименки, придружили су се и јавна предузећа "Војводинашуме", Национални парк Фрушка гора, Град Нови Сад и Град Београд, као и велике компаније као што су НИС и Беочинска фабрика цемента "Лафарж".