Српски  Magyar 

Деца у вртићима и школама прикупила помоћ за Стевана Нађа

Завршетком школске године приведена је крају и велика хуманитарна акција за малог Стевана Нађа. Акција је организована у свим вртићима, у њу су могли да се укључе сви они који су желели да помогну, попут запослених у Полицијској станици Србобран, који су придружили позиву малишана да се помогне Стевану.

"Сакупљало се по свим нашим вртићима, продавали смо медењаке на пијаци, а 'Бубамарци' из Надаља одржали су своју завршну приредбу сакупљајући средства. Ова акција је одраз хуманости, људскости и доброте свих наших грађана. У њу је уткана је доброта, великодушност и силна жеља да се помогне једном детету. Сакупљено је 100.000 динара и ова сума ће бити уплаћена на рачун родитеља малог Стевана, којем желимо што пре оздрави и брзо нам се врати кући", саопштено је из Предшколске установе "Радост".

Своју акцију прикупљања помоћи за Стевана организовали су и ученици ОШ "Јован Јовановић Змај". Кроз добровољне прилоге ученика млађих одељења, затим на хуманитарној журки коју су организовали ученици VIII1 и VIII4, акцијом сакупљања и продајом електронског отпада школе, те добровољним прилозима грађана, родитеља и ученика на матурској приредби осмака, прикупљено је 104.330 динара.

"Оно што не можемо а да не споменемо је то да смо врло поносни на наше ученике и њихове родитеље, на наставнике и помоћно особље школе, због емпатије, због уједињења и сложности, због доброте и хуманости коју су показали. С обзиром да је настава завршена, овим се завршавају и наше хуманитарне активности за Стевана. Уједно се надамо, да неће бити потребе за активностима овог типа ни за Стевана ни за једног ученика наше школе, ни за једно дете. Али, ако буде, ми смо ту да већ од септембра засучемо рукаве и помогнемо колико год је то у нашој моћи. Стеван је тренутно на лечењу у Италији са својим родитељима и ми им желимо пуно среће са овом врстом терапије, много снаге и издржљивости за све шта следи, а надамо се да следи оздрављење. Чекамо те Стеване у нашим клупама да се дружиш са својим другарима и да весело трчих ходницима школе жељан знања. Шаљемо ти загрљаје и пољупце", стоји у саопштењу ОШ "Јован Јовановић Змај".

Службени лист