Српски  Magyar 

Пријем за ученике генерације

Радивој Парошки, председник општине Србобран, примио је данас пет ученика генерације у пет образовних установа у Србобрану, Турији и Надаљу. У овој генерацији својим радом, резултатима, оценама, успесима и понашањем издвојили су се: Никола Станојевић из ОШ "Вук Караџић", Јована Михајловић из ОШ "Јован Јовановић Змај", Мирјана Вујин из ОШ "Петар Драпшин" у Турији, Владимир Голуб из ОШ "Жарко Зрењанин Уча" из Надаља, и Јована Мркшић из Гимназије "Светозар Милетић".

"Изражавам своје задовољство и на неки начин и дивљење, што сте успели да у својим школама будете ђаци генерације. То уопште није једноставно, данас бити први и најбољи је нешто што изискује веома велики труд, рад и самопрегор, а ви све то имате и заслужили сте да будете ђаци генерације. Наравно, велика захвалност за све што сте учинили иде и вашим породицама из којих сте истекли, вашим наставницима и школама које су све ово време радили са вама да би сте ви постигли добре резултате. На овакав начин желимо да вам се захвалимо у име наших грађана, који издвајају значајна средства за ваше школовање. 

У знак сећања на један веома успешно обављен животни задатак, Парошки је најбољим ђацима уручио и вредне поклоне - репрезентативне монографије СРБИЈА и ручне сатове. 

"Србобран је средина која све чини да створи добре услове за ваше школовање. Локална самоуправа кроз разне програме чини све што може, од тога да сам синоћ испратио на море једну генерацију вуковаца, до издвајања значајних средстава за ђачке карте, за превоз наших ученика, за бесплатне ужине и друга издвајања, све како би имали добре услове, да се успешно школујете и да покажете добре резултате. На овакав начин промовишемо најлепше, најпозитивније друштвене вредности, учење и знање, како би подстакли и друге да се поведу вашим примером. Желим да се Србобран и у будућности поноси са вама", рекао је Парошки и ђацима генерације пожелео нове успехе у наставку школовања. 

 

Службени лист