Nov 19, 2019 Last Updated 2:33 PM, Nov 18, 2019

Врхунски баскет на Тргу Републике

Без претеривања, није било баш толико велике разлике колико су у први мах може помислити да постоји, између квалитета утакмица на баскет турниру "3x3" у Србобрану, и онога што смо скоро истовремено могли гледати на Спортклубу, у телевизијском преносу Светског првенства у овој дисциплини, одиграног у Амстердаму.

Ни у Србобрану нису изостали снажни дуели, атрактивни продори, дриблинзи, закуцавања и "тројке", а и организација и публика је била на нивоу. Оно што су показали бројни играчи из 25 екипа из Војводине, колико је учествовало на турниру у Србобрану, гаранција су да имамо још неколико добрих репрезентативних састава, спремних да нас представљају у Европи и свету.

Најбоља екипа баскет турнира "3x3" у Србобрану је Пројектни биро Кош, која је у финалу савладала Ауто кућу Секулић, резултатом 21:17. Њима је уз пехар и златне медаље припала новчана награда од 100.000 динара. До трећег места стигли су момци из Далматинског подрума, које је славио против екипе Агро МБ. За најбољег појединца на турниру проглашен је Немања Жигон, играч другопласиране екипе Ауто кућа Секулић.

Колективна оцена дводневног турнира у Србобрану јесте да је такмичење било одлично организовано и да су интезитет и квалитет игре били фантастични. Центар за спорт и туризам и општина Србобран потврдили су капацитет за осмишљавање, организацију и реализацију и најзахтевнијих спортских догађаја, какви су били недавно одржани кошаркашки турнир за јуниорке или управо завршени баскет турнир.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, захвали су Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, односно секретару Владимиру Батезу, за све учињено да турнир буде добро организован, и изразили наду да ће Србобран у будућности угостити још боље екипе у овом и другим спортовима.

Службени лист