Српски  Magyar 

Скупштина Удружења за помоћ МНРО "Бисер"

Уз посету министра рада, запошљавања, борачких и социјалних питања у Влади Републике Србије Зорана Ђорђевића, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер" имамо је ових дана још једну веома важну активност - редовну годишњу Скупштину.

Председница Удружења "Бисер" Славка Попић представила је присутнима план рада за ову годину, и поднела извештај о раду за претходну. Како је речено, у прошлој години, између осталог, остварен је приход од преко 13 милиона динара, покренута је нова активност - социјално предузетништво, успешно је реализован поступак лиценцирања услуга, а ангажовани су и едуковани људи за рад са особама са инвалидитетом.

Посебне похвале на рачун "Бисера" изрекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран. "До сада смо у више наврата показали колико је ‘Бисер’ битан за нашу општину. Удружење око себе окупља више од 70 деце и инвалидних лица са сметњама у менталном развоју, а поред тога спада у ред малобројних удружења тог типа у Србији, које је лиценцирано за такав специјалистички рад. Ангажованост њихових волонтера и професионалног особља при бављењу одговорним задацима довело је до тога да се стекне лиценца, и њихов рад нам је много важан. Србобран издваја значајна средства за социјалну и здравствену заштиту, и ја то у свакој прилици желим да истакнем, јер за једну малу општину која има око 16.000 становника издаци од 62 милиона динара су заиста значајни. За једно удружење које се бави заштитом деце са инвалидитетом и пружањем услуга, то је врло значајно, и на такав начин заједнички олакшавамо живот породицама које имају инвалиде. Са друге стране, мислим да тим људима нудимо један бољи квалитет живота. Од почетка године обезбеђено је девет милиона динара за рад Удружења, али и даље постоји могућност да се сарадња општине и ‘Бисера’ унапреди и повећа", рекао је Парошки.