May 26, 2020 Last Updated 2:46 PM, May 22, 2020

Деца из Србобрана на одмору у Бачкој Паланци

Деца из општине Србобран, укупно њих 13, бораве ових дана на летовању у Бачкој Паланци, у организацији Црвеног крста. Уз ове малишане, иначе ученике виших разреда основних школа, током лета у одмаралиштима Црвеног крста боравиће још деце из општине Србобран, саопштено је из ове организације. Прву групу на пут су испратили Золтан Бергел, секретар ЦК Србобран, и Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран.

"Црвени крст сваке године организује акције у којим децу шаље на летовање. Имамо одмаралишта у Бачкој Паланци и на Вршачком Брегу, што се тиче Војводине, а на мору, Баошићи и Сутоморе. Ове године смо добили средства и за Сутоморе, тако да ће тамо од 14. до 25. јула летовати 24 деце из Србобрана. Група коју смо испратили боравиће у Бачкој Паланци осам дана, а за август је планирана још једна са укупно 15 деце", рекао је Бергел.

Срећан пут и пријатан боравак у Бачкој Паланци деци је пожелела и Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран.  "Локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за одлазак наше деце на летовање. Ово је организовано у сарадњи са Црвеним крстом, а сама општина Србобран, у сарадњи са школама, организовала је одлазак најбољих наших ђака у одмаралиште у Сутоморе. Подсетићу да последњих пар година одлично функционише и размена ученика са нашим братским градом из Мађарске - Орошхазом, тако да млади Србобранци летују и на овом месту. Мислим да су наши грађани задовољни, да су препознали труд и напор општине да деци која немају могућност да летују из овог или оног разлога, обезбеди одмор на неком пријатном месту, да се опусте и спреме за следећу школску годину", рекла је Милена Аларгић.


 

Службени лист