Српски  Magyar 

Петровдан у Србобрану - кад цео град слави

Из године у годину Петровдан у Србобрану окупља све више и више људи. Добро осмишљен програм који задовољава најшири спектар интересовања код оних најмлађих па све до најстаријих, обезбедио је да централне улице у Србобрану и оба велика градска трга буду преплављени људима, и оним из града који је обележавао месну славу и гостима из околних места. Хиљаде људи шетало је међу стотинама штандова, над главама се на поветарцу играло и стотине балона, а из угоститељских локала дуж улица преплитали су се и сударали звуци најразличитијих музика. И кад се све добро осмисли и припреми, а људи осете могућност добре забаве, онда ни киша, летња, петровданска, не може да поквари дан и спречи провод и весеље у Србобрану.

Добродошлицу у Србобран свим гостима први је пожелео Радивој Парошки, председник општине.

"Имам задовољство да на Петровдан, на велики дан за Србобран, поздравим све Србобранце и наше госте. Нека наши апостоли, патрони овог места, Петар и Павле, учине да будемо сложни, јединствени и снажни у унапређењу нашег места и наших породица. Можемо бити поносни на наше претке који су својим делима обезбедили часно и родољубиво име које носимо - Србобран, једини у нашим срцима. Уверен сам да су сви наши гости осетили чари србобранске ноћи и да ће им отвореност срца Србобранаца заувек остати у њиховом сећању", рекао је Парошки честитајући свим окупљеним Петровдан.

Главни део програма изведен је на великој бини на Тргу слободе. Од раних предвечерњих сати на њој су се први смењивали најмлађи нараштаји, КУД-ови у оквиру програма "Аматери своме граду", те Градски хор "Зора" и звезде вечери - група Балканика.

Истовремено, поводом Петровдана у дворишту Скупштине општине Србобран организован је пријем за пријатеље и партнере локалне самоуправе. Домаћини Радивој Парошки, председник општине, и Милена Аларгић, председница Скупштине општине, дочекали су представнике суседних општина, јавних предузећа и образовних и здравствених установа, покрајинских органа власти, представнике политичког и привредног живота, и друге бројне госте.   

Службени лист