Српски  Magyar 

Деца из Орошхазе уживају у Сутомору

Најбољи ученици, њих 20, из Орошхазе, братског града Србобрана, ове године по десети пут проводе део свог летњег распуста у србобранском одмаралишту у Сутомору. Програм размене ученика подразумева посету деце из Мађарске Сутомору и посету деце из Србобрана бањи Ђопарош, крај Орошхазе.

Како нам је рекла Марта Мориц, једна од четири професора која су пратили децу из Орошхазе, у Сутоморе су дошли ученици из шест школа који су се истакли изузетним резултатима у школи и на разним такмичењима. За њих су током боравка у Сутомору организоване и екскурзије у Котор и Будву. 

Ученике је на летовању посетио и градоначелник Орошхазе Золтан Давид. "Радује ме што децу видим у добром расположењу и прелепом окружењу. Посебно ме радује што у нашем граду има толико добрих и талентованих ученика, одличних младих спортиста, и они су понос наше локалне самоуправе и самог града. Захваљујем се свима који су постигли добар успех, који су се истакли својим знањем, ангажовањем и резултатом, али се, такође, захваљујем наставницима, школама и руководству образовних установа, што су им предали стечено знање кроз одговарајући приступ и пример. Хвала и нашем братском граду Србобрану. Орошхаза и Србобран већ одавно имају добре односе, а један од резултата тога је и размена најбољих ученика, који већ годинама одлично функционише. Најбољи ученици долазе у нашу бању Ђопарош, а ученици из Орошхазе у Сутоморе, у одмаралиште које је у власништву србобранске локалне самоуправе. Захваљујем се председнику општине Србобран Радивоју Парошком што је омогућио да и ове године наша деца дођу у Сутоморе", рекао је Золтан Давид. 

 

Службени лист