Српски  Magyar 

Одржана XXXV седница СO Србобран

Данас је одржана 35. седница Скупштине општине Србобран. Под председавањем Милене Аларгић, председнице локалног парламента, претресен је дневни ред са десет тачака, а несумњиво најважнија тема био је предложени Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја.

На самом почетку заседања скупштинска већина је усвојила Записник са 34. седнице СО, а затим и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији општине Србобран за 2019. годину. Овај документ на скоро 30 страна доноси прецизну слику о стању пољопривреде у општини Србобран и предлаже мере којим би се оно могло унапредити. "Циљ ових мера је развој и унапређење пољопривредне производње и руралног развоја на територији општине Србобран, кроз подстицаје за развој пољопривреде, односно за примарну пољопривредну производњу. Такође, сврха ових мера је и унапређење руралне економије, оснаживање и равномеран развој пољопривредних газдинстава и квалитета руралног становништва кроз повећану конкурентност малих пољопривредних произвођача, мотивисање руралног становништва да активно учествује у друштвеном животу, развоју заједнице, побољшању животних услова, као и социјална димензија. Реализација Програма, односно дефинисане мере, допринеће: повећању продуктивности газдинства, смањењу производних трошкова и побољшању конкурентности породичних пољопривредних газдинстава. Потенцијални корисници мера подршке су физичка лица са територије Општине: носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава са активним статусом", наводи се у документу који је добио подршку Скупштине општине Србобран.

У наставку седнице усвојен је Полугодишњи извештај о учинку програма буџета општине Србобран за 2019. годину, Одлука о четвртим изменама и допунама Одлуке о платама, накнадама и другим примањима функционера, изабраних органа и лица која бира, именује или поставља Скупштина општине Србобран и накнадама одборника и чланова радних тела у Скупштини општине Србобран, затим Одлука о печатима органа општине Србобран, измењени Правилник о накнадама за рад Комисије за спровођење поступка комасације у катастарској општини Надаљ 2, општина Србобран, те Решење о разрешењу вршиоца дужности и Решење о именовању директора ЈКП "Градитељ". Овом одлуком престао је мандат вршиоца дужности и почео пун, четворогодишњи мандат Ђорђу Радетићу, директору ЈКП "Градитељ". Слободану Субићу, вршиоцу дужности директора Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран, одобрен је нови мандат у истом статусу.

Седница Скупштине општине Србобран, 35. по реду у овом сазиву, завршена је одборничким питањима.