Jul 05, 2020 Last Updated 11:39 AM, Jul 3, 2020

Предложите кандидате за Октобарску награду

Општина Србобран упутила је јавни позив за подношење предлога за доделу Октобарске награде општине Србобран, Звања почасног грађанина општине Србобран и Захвалнице.

Предлози, према правилнику, достављају се до 27. септембра, на адресу Општинска управа Србобран, Трг слободе 2, са назнаком "За Октобарску награду и признања". Предлози морају бити у писаној форми и образложени.

Октобарска награда општине Србобран додељује се за дело које представља највредније достигнуће у науци, култури, уметности, просвети, здравству, физичкој култури, спорту, новинарству, производном раду или у другим областима привредног и друштвеног живота. Награда се може доделити и за целокупно стваралаштво. Додељује се појединцима или групама аутора за заједничко остварење.

Звање почасног грађанина општине Србобран додељује се као највиша лична почаст и израз посебног поштовања грађанима који уживају углед у земљи и у свету. Захвалница се додељује грађанима, предузећима, установама, организацијама или месним заједницама за постигнуте примерене резултате и успехе у раду, учињене подвиге, хумана дела, као и за испољену храброст и пожртвовање у спасавању живота људи и материјалних добара.

Цео правилник поступка кандидовања можете видети овде.