May 30, 2020 Last Updated 11:33 AM, May 27, 2020

Нови пут у улици Дожа Ђерђа

Данас почињу радови на санацији свих улица на траси којом се крећу возила Нафтне индустрије Србије, и у Србобрану и у Турији, због чега су ове деонице изложене бржем трошењу и пропадању. Овим поводом место где почињу радови и улице које су недавно реконструисане, Дожа Ђерђа и Туријску, обишли су Радивој Парошки, председник општине Србобран, и чланови Општинског већа Ђорђе Дебељачки, Ђорђе Џеков и Радивој Дебељачки.

"Коначно смо добили потпуно реконструисану улицу Дожа Ђерђа. Ово је био најкритичнији део и пут је неколико година био потпуно разрушен. Овом трасом се крећу и возила НИС-а, због чега смо тражили да се надокнади проузрокована штета, и успели смо да реализујемо пројекат потпуног уређења пута. Пројектовали смо и већу носивост на овој деоници како пут не би поново пропао у најкраћем року. Уређено је 280 метара пута и у пројекат су средства заједно уложили општина Србобран и Министарство привреде, уз део који је надокандио НИС. Чак можемо рећи да ово није реконструкција већ изградња новог пута, толико је претходни био уништен. Грађани су тражили да се то уради и на наше и њихово задовољство све је реализовано и сада имамо сређена два пута у овом делу Србобрана", рекао је Парошки и подсетио да је претходне године уложено око 5,7 милиона динара у реконструкцију 150 метара пута у Туријској улици, која се надовезује на улицу Дожа Ђерђа. Вредност радова у улици Дожа Ђерђа, са ПДВ-ом, износила је више од 10 милиона динара - 42 % укупне суме инвестирало је Министарство привреде, а остатак општина Србобран, заједно са НИС-ом.


Председник општине је саопштио да крећу и радови на реконструкцију још путева у Србобрану и Турији које користи НИС. У ова два места биће уложено додатних око десет милиона динара, а укупна вредност радова, заједно са већ урађеним, износи више од 25 милиона динара.

Ово је улица пре реконструкције.

Службени лист