Jun 12, 2021 Last Updated 1:34 PM, Jun 11, 2021

До Србобрана реконструисаним путевима

Скоро 5.000 километара путева у Србији биће рехабилитовано у наредне три године, а за остварење тог плана Влада ће уложити милијарду евра. Најављене реконструкције Србобрану ће обезбедити реновирање скоро свих главних путних праваца.

Према плану Владе, у наредне три године требало би да буде обновљено 143 пута од којих шест деоница аутопутева, 48 магистралних путева, 80 регионалних и девет локалних путева. Преведено у километражу, предвиђена је рехабилитација 283 километара аутопутева, 2.054 километара магистралних путева, 2.350 километара регионалних путева и 92,5 километара локалних путева. На списку путева који ће се уређивати на више места појављује се име Србобрана.

Када је у питању позиција Србобрана, тренутно је у току потпуна реконструкција пута ка Врбасу, а међу магистралним путевима који ће се обнављати у наредном периоду, налази се и путни правац према Бечеју, дуг 23 километра. На списку регионалних путева налази се и правац Србобран - Сириг - Нови Сад, дуг 26 километара, као и Србобран - Чуруг, дуг 23 километра. На овај начин сви путни правци из Србобрана, изузев оног ка Фекетићу, биће реконструисани у овом великом пројекту Владе Србије.