Српски  Magyar 

"Радост" обележила Светски дан хране

Установа за предшколско васпитање и образовање "Радост", уз подршку патронажних сестара из Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", Јулијане Драче и Снежане Караћ, обележила је претходне недеље 16. октобар - Светски дан хране, и тако се укључила у кампању "Октобар - месец правилне исхране".

Предавања у свих девет вртића у Србобрану, Турији и Надаљу, организована су са циљем скретања пажње да се правилне навике у исхрани стичу у најранијим узрастима живота. Усвајање здравих стилова живота омогућено је заједничким ангажовањем здравствених и образовних установа, уз учешће родитеља, медија, друштвено-хуманитарних, спортских, културних и других организација и удружења. Предавања су пратили и занимљиви филмови о здравој исхрани и важности бављења спортом, прилагођени најмлађем узрасту, саопштено је из ПУ "Радост".

Ове године Светски дан хране обележен је под слоганом "Климатске промене утичу на производњу хране". Акценат је био на улози породичне пољопривреде у искорењивању глади и сиромаштва, обезбеђивању хране и побољшању животног стандарда.

Службени лист